Domácí svařák

,

Pro mě je svařák, tak jako cukroví, symbolem Vánoc, kdy se provoní kuchyně, cítím z něj vánoční pohodu a klid. Tradičně jsem si vždy dávala svařák na vánočních trzích a k němu jedlé kaštany. Letos to vypadá, že svařák budeme pít jen v pohodlí domova. Na poslední chvíli jsem se tedy rozhodla zařadit mezi naše kořenící směsi i koření na přípravu svařáku. Dobré koření a kvalitní červené víno je celý úspěch tohoto voňavého nápoje. 

Co budu potřebovat

  • 150 ml vody
  • 25 g koření na svařák zobrazit na e-shopu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • láhev červeného vína ( 0,750 ml)
  • bio citronovou kůru
  • kousky pomeranče 

Jak na to

  1. Do hrnce naleji 150 ml vody, přidám směs koření a cukr.
  2. Směs koření s vodou vařím pod pokličkou 5 minut. 
  3. Přileji víno, přidám citronovou kůru a nechám svařit s kořením 10 minut. 
  4. Pokud chci svařák více alkoholický, tak zkrátím dobu vaření na 3-5 minut. 
  5. Víno scedím, naleji do šálků a přidám na kousky nakrájený pomeranč
  6. Svařák podávám horký. 

 

Tip

Směs koření na svařené víno obsahuje cejlonskou skořici, cejlonský hřebíček a badyán. Pro snadnější přípravu jsme za vás připravili ideální směs koření na svařené víno, který je k dostání u nás na e-shopu. Pokud si budete míchat svoje koření na svařák, tak doporučuji použít vřetena pravé cejlonské skořice. Proč použít právě cejlonskou skořici se dočtete tady

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *