Halloweenské kakaové sušenky

Když jsem testovala různá těsta na sušenky, která by byla vhodná pro embosování válečkem, moc mi zachutnaly kakaové sušenky. Nakonec se ukázalo, že na těchto sušenkách tolik nevynikne embosovaný vzor, a tak jsem se rozhodla udělat na ně Halloweenský recept a ozdobit je trochu jinak. Můžete je samozřejmě péct po celý rok, protože se báječně hodí na stůl k čaji, nebo kávě. Sušenky jsou upečené rychle a navíc dlouho vydrží – můžete je mít v zásobě pro nečekané hosty.

Co budu potřebovat

na těsto:

  • 200 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 390 g hladké pšeničné mouky
  • 30 g práškového kakaa

na ozdobení:

  • 1 bílek
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 lžička Solamylu
  • pár kapek citronové šťávy
  • trochu horké vody podle potřeby
  • potravinářské barvy

Jak na to

  1. Všechny ingredience na těsto dám do mísy a ručně z nich vypracuji hladké nelepivé těsto, které zabalím do potravinové folie a dám do lednice na 30 minut.
  2. Předehřeji si troubu na 180 °C horkovzduch.
  3. Na pomoučeném vále těsto rozválím na půl centimetru silné a vykrajuji z něj sušenky pomocí Halloweenských vykrajovátek.
  4. Vykrojené tvary přendám na plech s pečícím papírem a vložím plech do předehřáté trouby.
  5. Sušenky peču cca 7 minut, správně upečený by měly být při dotyku polotvrdé.
  6. Upečené sušenky nechám úplně vychladnout.

Na ozdobení si nachystám bílkovou polevu.

  1. Cukr si proseju přes jemné sítko do misky.
  2. K cukru přidám bílek, citronovou šťávu, Solamyl a lžičku horké vody. Vše třu vidličkou v misce cca 10 minut, až mi vznikne nadýchaná hladká poleva, která pomalu z vidličky stéká. Podle požadované konzistence polevy přidávám horkou vodu. Na vyplnění větší zdobící plochy přidám více vody.
  3. Bílkovou polevu si rozdělím do misek a potravinářskými barvami ji obarvím podle potřeby.
  4. Polevu dám do zdobícího sáčku s tenkou špičkou a sušenky ozdobím. Na kontury sušenek zvolím hustější polevu a na vyplnění plochy řidší polevu.
  5. Polevu nechám na sušenkách zaschnout a poté sušenky skladuji v uzavřené nádobě.

Při přípravě by se Vám mohlo hodit

Vykrajovátka

Vykrajovátka

e-shop
Sáčky na tenké zdobení

Sáčky na tenké zdobení

e-shop
Váleček

Váleček

e-shop

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *