Jablečné muffiny 

Podzimní jabloně nám letos na zahradě daly několik krásných jablek, a tak jsem se pustila do pečení rychlých muffinů. Podzim jsme přivítali dvanácti muffinami, které zmizely, jen co se dofotily. Jsou trochu zdravější variantou, a tak méně sladké. Vůní skořice a jablek se linula, už při pečení. 

Na muffinách mám hlavně ráda jejich snadnou přípravu, nepotřebuji kuchyňský robot a do pečení můžu zapojit i děti. Pro ně je zábavné plnit těstem barevné košíčky a následně je zdobit. Upečené malé dortíky, pak dolují z košíčků a nejraději by snědli i ty papírové košíčky.  

Muffiny jsou díky jogurtu a šťavnatosti jablek vláčné. Tak si je upečte večer a ráno budete mít skvělou snídani. 

Co budu potřebovat 

  • 2 střední jablka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky skořice
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 2 lžíce medu 
  • 150 g bílého jogurtu
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • lžičku vanilkového/ mandlového extraktu
  • 2 vejce 
  • 30 g ovesných vloček
  • 30 g mandlových plátků

Jak na to

  1. Předehřeji troubu na 175 °C.
  2. V míse smíchám mouky a zamíchám do nich kypřící prášek, skořici, cukr a vločky.
  3. Do druhé mísy nastrouhám na hrubo jablka ( bez slupky) a přidám zbývající tekuté ingredience.
  4. Tekuté ingredience rozmíchám a postupně k nim přisypávám sypkou směs. Jen lžící promíchávám, až mi vznikne jednolité těsto.
  5. Formu na muffiny vyložím papírovými košíčky a do  ¾ košíčku dám těsto.
  6. Připravené těsto v muffinách ještě posypu plátky mandlí.
  7. Formu s muffinami vložím do předehřáté trouby a peču cca 20 minut. 
  8. Jakmile muffinům se udělá “čepice” a mají zlatavou barvu, špejlí zkusím jestli je těsto dostatečně upečené.
  9. Muffiny z formy přendám na mřížku a nechám je úplně vychladnout.
previous arrow
next arrow
Slider

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *