Lněný pytlík na pečivo jako ideální volba

Jak nejlépe uchovávat pečivo? Takovou otázku jsem si pokládala od chvíle, kdy jsem začala péct chléb ze žitného kvásku. Pročítala jsem diskuze, hledala odpověď na to, jak uchovávat pečivo, aby zůstalo co nejdéle čerstvé, nechytalo plíseň a nestalo se tzv. gumové. Manžel asi začal zjišťovat také, protože jsem před několika lety na Vánoce dostala mimojiné lněný pytlík na chleba.

Lněný pytlík mě překvapil tím, že látka byla tuhá a pytlík skoro nešel stáhnout a uzavřít. Po vyprání látka trochu povolila a stáhnout šel o poznání lépe. Dnes už vím, že to je přirozená vlastnost lnu. Textil ze lnu je potřeba několikrát vyprat, jeho vlastnosti se tím postupně zlepšují. Ten lněný pytlík používám s nadšením dodnes a nepotřebuji ani žádný dřevěný chlebník, i když jsem po něm občas zatoužila.

Protože pytlíky ze stoprocentní lněné látky jsou hůře k sehnání, nebo alespoň já nacházím jen samé bavlněné nebo ze slabého lnu, rozhodla jsme se, že lněné pytlíky na pečivo budeme nabízet i v našem eshopu. Pytlíky jsou šité ze silného lnu 380 g/m2, který je tužší, ale zároveň málo prodyšný. Tato látka zaručí, že chléb a jiné pečivo zůstane déle čerstvé.

Len jak je známo má i antibakteriální účinky a odvádí vlhkost, takže chleba má menší náchylnost k plesnivění. Jak jsem psala, látka je bez vyprání tužší proto doporučujeme látku před použitím vyprat. Len je přírodní materiál, který je odolný a vydrží častější používání, tření, ohýbání, stahování. Lněný pytlík vám může při správném používání sloužit mnoho let. Naše látkové pytlíky na pečivo jsou doplněny o bavlněnou látku, která pytlíku dodá zajímavější vzhled. Lněné pytlíky máme ve dvojím provedení. První druh je na stažení pomocí bavlněné šňůrky a druhý druh pytlíku je na knoflík, který má klopu a tu snadno přehnete a knoflík zapnete. Pro rychlejší manipulaci nemusíte knoflík používat a stačí jen klopu ohnout pod chléb.

Kváskový chléb mi v pytlíku vydrží i 4 dny stále dobrý. Po 4 dnech kůrka tvrdne, ale i takový chléb se dá dále zpracovat. Rohlíky v pytlíku vydrží o poznání kratší dobu, ale za to nebudou gumové jako v neprodyšném mikrotenovém sáčku. Obecně rohlíky jsou pečivo, které se doporučuje spotřebovat do 24 hodin od upečení (či zakoupení).

Pokud chcete uchovat pečivo déle chutné, snad vám tento článek trochu pomohl a věřím, že v našich pytlících na pečivo najdete zalíbení.

Pytlíky na pečivo na e-shopu

Pytlíky na pečivo na zapnutí

Pytlíky na pečivo na zapnutí

e-shop
Pytlíky na pečivo na stažení

Pytlíky na pečivo na stažení

e-shop

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *