Marcipánové sušenky

Jaro tu bude, co nevidět, a tak jsem se pustila do pečení sušenek s jarním motivem květů a motýlů. Křehké sušenky s chutí marcipánu, jsou dalším skvělým receptem, kde jsem využila embosovaný váleček. Vzor na sušenkách krásně vynikl a sušenky se staly krásnými i na oko. Marcipán sušenky rozvoněl a příjemně osladil. Cukru jsem do těsta nakonec přidala jen malé množství a úplně to stačilo.  

Když se sušenky z trouby rozvoněly, tak to byla dobrá známka upečení. Po okrajích zlatavé a uprostřed světlejšího odstínu. Marcipánové sušenky zachutnají hlavně dětem a ne jen pro jejich jedinečný vzhled, ale také marcipán, který milují. Možná jim sušenky připomenou známé piškoty. Vytvořte s dětmi nebo pro děti křupavé a originální sušenky k čaji.

Co budu potřebovat

  • 90 g změklého másla
  • 45 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 100 g marcipánu
  • 160 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • vanilkový lusk

 

Jak na to

  1. Máslo, cukr a žloutky dám do mísy robotu a pomocí třecí metly nechám vše šlehat pár minut.
  2. Marcipán nakrájím na kousky a přidám je k utřeným ingrediencím.
  3. Vanilku rozříznu a zrníčka na špičku nože přidám do těsta a stále nechám těsto šlehat.
  4. Do světlé pěny přidám mouku se škrobem a vypracuji v robotu hladké vláčné těsto.
  5.  Vypracované těsto vytvaruji do koule a zabalím do potravinářské folie. 
  6. Těsto nechám v lednici 30 minut odležet.
  7. Odleželé těsto rozválím na pomoučeném vále na tloušťku min. 0,5 cm. 
  8. Těsto pomoučním a pomocí embosovaného válečku otisknu do těsta požadovaný vzor.
  9. Kulatým vykrajovátkem vykrojím z těsta sušenky a přenesu je v dostatečném rozestupu na plech s pečícím papírem. 
  10. Předehřeji troubu na 190 °C a plech se sušenkami dám mezitím na 15 minut do lednice, aby vzor zůstal i po upečení výrazný.
  11. Do rozehřáté trouby vložím plech a sušenky peču cca 5 minut. Jak po okrajích sušenky zezlátnou, plech vyndám a sušenky nechám na plechu tzv. dojít. 
  12. Po vychladnutí sušenky podávám, nebo uložím do vzduchotěsné nádoby, ve které vydrží pár týdnů.

previous arrow
next arrow
Slider

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *