Staročeské pracny 

,

Čokoládové cukroví s kořeněnou vůní z formiček, je moje oblíbené. Myslím, že tradičně se pracny pečou v mnoha rodinách a formičky na ně se i dědí. Snad vás nepřekvapí, že tohle cukroví se peklo, už před sto lety. Je s podivem, že v té době používali kvalitní drahé suroviny, žádné náhražky. 

Když jsem při listování zámeckou kuchařkou narazila na pracny, tak mě v receptu zaujalo větší množství čokolády. Místo vlašských ořechů, přidávali neloupané mandle. Pracny jsou hlavně o vůni koření, takže nesmí chybět skořice, hřebíček a citronová kůra.

Co budu potřebovat

Jak na to

  1. Sypké suroviny smíchám v míse, přidám povolené máslo, vejce a rozpuštěnou čokoládu. 
  2. Všechny suroviny zpracuji v těsto a nechám v lednici přes noc odpočinout. 
  3. Předehřeji troubu na 160 °C. 
  4. Nachystám si formičky na pracny zobrazit na e-shopu a nízký plech. 
  5. Do každé formičky vtlačím kousek těsta (naplněno do ¾ formičky).
  6. Plněné formičky skládám na plech a peču v rozehřáté troubě cca 5-10 minut. 
  7. Ještě teplé pracny opatrně vyklepnu z formiček.  
  8. Vychladlé pracny posypu moučkovým cukrem a skladuji v chladu, aby se rozležely. 
banner-pytliky-siroky-blog
banner-razitka-siroky-blog
banner-valecky-siroky-blog
previous arrow
next arrow

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *