Sirupy a zmrzliny

Domácí jahodová zmrzlina s mátou

12.7.2021

S příchodem letních horkých dnů nás vždy přepadne chuť na poctivou zmrzlinu, kterou si připravujeme z našeho ovoce. Jahody letos sklízím po kilech, a tak jahodová zmrzlina se přímo nabízela. 

Příprava domácí zmrzliny je tak snadná ! Nebudete potřebovat žádný rostlinný tuk a jiné příměsi, jak tomu je u mražených krémů, které se jen za zmrzlinu vydávají. Nepotřebujete ani zmrzlinovač, který se ani investicí možná nevyplatí. Bude vám stačit pouze všestranný sekáček, který umí zpracovat i led. Nejvíce se mi osvědčilo, před mražením jahody nakrájet, aby mixér vytvořit hladkou zmrzlinu za krátký čas. Celý výrobní proces zmrzliny závisí jen na mixéru (sekáčku) a vaší rychlosti. 

Moje oblíbená kombinace je jahody s mátou. Zmrzlina je ještě více svěží. Můžete, ale experimentovat a použít jiné druhy zahradního ovoce

Co budu potřebovat

jahody400 g čerstvých jahod
cukr2-3 lžíce moučkového cukru
smetana2 lžíce smetany ke šlehání 40%
máta5 lístků máty 
Balzamikový ocet1 lžičku balzamikového octa (můžete vynechat)

Jak na to

  1. Čerstvé jahody nakrájím na kousky a dám je zamrazit. 
  2. Zmražené kousky jahod vložím do mixéru (sekáčku, který zvládne led), přidám cukr, smetanu, mátu a balzamikový ocet. 
  3. Podle velikosti mixéru si rozdělím ingredience na půl, aby se za krátký čas všechny suroviny rozsekaly a rozmixovaly. 
  4. Směs mixuji po intervalech a během nich stěrkou zmrzlinu promíchám – od spodu nahoru, aby byla všude stejná konzistence zmrzliny.
  5. Až vznikne hladká a krémová zmrzlina, ihned ji podávám v kornoutech nebo misce. 

Z našeho e-shopu:

velikonocni-formy
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět