Vánoce se blíží a já už přemýšlím, jaké budu letos péct cukroví. Počet druhů cukroví jsem omezila, jen na ty nejlepší druhy, které vždy mají úspěch a nezůstanou v krabici do nového roku. K těm nejoblíbenějším cukrovím patří i tyto kokosky. Protože s manželem máme moc rádi kokos, a jak se zdá i syn lásku k kokosu zdědil, tohle cukroví u nás letos asi dlouho nezůstane.
Co budu potřebovat
- 10 bílků
- 600 g pískového cukru
- 1 rohlík
- 500 g strouhaného kokosu
Jak na to
Bílky s cukrem dám do mísy a nad parou šlehám asi 10 minut dokud nevznikne pevný lesklý sníh.
Mísu odstavím z páry a dál šlehám do vychladnutí.
Troubu předehřeji na 120 °C.
Do sněhu nasypu strouhaný kokos a přidám nakrájený nadrobno rohlík.
Opatrně zamíchám, jen aby se vše spojilo. Na plechy si dám pečící papír a nanáším na ně pomocí lžíce sněhovo-kokosové hromádky od sebe vzdálené alespoň 3 cm.
Peču v horko vzdušné troubě na střední listě kolem 30 minut. Když kokosky jdou vzít z pečícího papíru a nelepí se jsou upečené. Před koncem pečení si můžu na ně položit alobal, aby vrch kokosek nebyl moc hnědý. Správně by měla být kokoska na povrchu bílá, okraje zlatavé a uvnitř měkká.
Nechám vychladnout a můžu podávat, nebo uchovat v krabici v suchu a chladu.
Žádné komentáře