Sušenky

Máslové sušenky se vzorem

19.3.2019

Pokud si pořídíte embosovaný váleček s pěkným vzorem jistě chcete, aby byl embosovaný vzor na upečeném těstě krásně znát a nemuseli jste nijak dál upečené sušenky zdobit. Existuje spousta receptů na sušenky, ale ne každý recept je právě vhodný pro embosování. Rozhodla jsem se, že Vám na blog přidám základní recept na máslové sušenky, který je ideální právě pro použítí embosovaného válečku.

Upéct embosované sušenky není nic složitého a do pečení se můžou zapojit i děti, které práce se vzorovaným válečkem jistě bude bavit. Máslové sušenky jsou velmi dobré jen tak, ale pokud je budete chtít chuťově ozvláštnit, můžete k ingrediencím přidat vanilku, kakao, nebo jemně mleté oříšky. Já jsem připravila sušenky s příchutí karobu, citronu a matcha čaje s kokosem. Sušenky se mi navíc i trochu přírodně obarvily.

 

Co budu potřebovat

na těsto:
máslo200 g změklého másla
vejce1 vejce
sůlšpetku soli
mouka400 g hladké mouky
cukr150 g moučkového cukru

Jak na to

  1. Všechny ingredience smíchám a na vále vytvořím hladké těsto. Pokud je těsto příliš vlhké tak přidám mouku. Jestli nejde spojit přidám máslo. Těsto by se nemělo lepit.
  2. Vypracované těsto zabalím do potravinové folie a nechám jej v lednici min. 30 minut.
  3. Těsto rozválím hladkým válečkem zobrazit na e-shopu na tlouštku 5mm, a poté použiji embosovaný váleček zobrazit na e-shopu, kterým těsto jednou přejedu a tlačím jím do těsta.
  4. Z těsta vykrojím požadované tvary sušenek a přenesu je na pečící plech vyložený pečícím papírem.
  5. Vytvořené sušenky na plechu dám ještě na 20-30 minut do lednice, aby embosovaný vzor šel lépe vidět.
  6. Předehřeji si troubu na 190 °C horkovzuch.
  7. Plech se sušenkami vložím do trouby a peču asi 6-8 minut do zlatova. Okraje sušenek mírně zezlátnou.
  8. Upečené sušenky nechám vychladnout a podávám.

Sušenky uchovávám v dóze, kde vydrží delší dobu skladování.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

4 Komentáře

  • Reply Máslové sušenky se vzorem 10.2.2020 at 14:59

    Dobrý den.. Při jaké teplotě můžu sušenky skladovat, pokud bude každá zvlášť zabalena v celofánu ?

    Děkuji za odpověď, Balcarová.

    • Reply Žaneta 12.2.2020 at 12:38

      Zdravím, sušenky takto zabalené při pokojové teplotě by měly vydržet delší čas. Hlavně, aby byly v suchu. S pozdravem, Žaneta

    • Reply Monini 9.12.2021 at 15:37

      Dobrý den dnes jsem dělala sušenky maslove dle vašeho receptu,chutnají výborně ale i když jsem dala sušenky do lednice na 39 min ani po upečený není motiv vidět.Cim to může být?Nemam tedy embosovany váleček zakoupený od Vas,ale Tchibo..Poradíte dekuji

      • Reply Žaneta 9.12.2021 at 21:14

        Zdravím, jsem ráda, že Vám chutnají. Ohledně embosovaného motivu mě jen napadá, že Váš váleček nemá dostetčnou hloubku rytí -vzoru. Což některé válečky z číny apod. mají. Také je důležitá technika, plochu válečku se nebát přitlačit do těsta. Lepší je tlačit na váleček celou dlaní, přímo na motiv. Základní recept na máslové sušenky je opravdu ověřený a vzor by měl být vidět i po upečení. Můžete vyzkoušet ještě tuto techniku válení, jinak bude asi problém ve válečku. Krásné předvánoční pečení, Žaneta

    Odpovědět