Sušenky

Batátové sušenky s čokoládovými kousky

18.9.2022

Batáty známé také jako sladké brambory, prapůvodci brambor, najdou využití i při pečení. Jejich sladká chuť a výrazná oranžová barva velmi prospívá těstu, a tak sušenky nemusíte tolik doslazovat a klidně uberte cukru. Čokoládové kousky z kvalitní čokolády se při pečení í nerozpustí, ale roztají až ve vašich ústech.

 

Co budu potřebovat

na těsto:
mouka350 g hladké mouky
kypřící prášek1 a ½ lžičky kypřícího prášku
jedlá soda1 lžička jedlé sody
směs koření2 lžičky dýňového kořenízobrazit na e-shopu
vejce2 vejce
třtinový cukr150 g třtinového cukru
máslo80 g rozpuštěného másla
vanilkový cukr2 lžičky vanilkového cukru
bramborový škrob100 g batátů
čokoláda70 g hořké čokolády min. 70 %

Jak na to

  1. Batáty oloupejte a uvařte ve vodě doměkka. Batáty rozmixujte na pyré.
  2. Do mísy nasypte mouku, přidejte sodu, kypřící prášek a koření.
  3. Máslo s cukrem vyšlehejte, během šlehání přidejte vejce a batátové pyré.
  4. Sypkou směs vsypte do vyšlehané směsi a promíchejte vařečkou na hladké těsto.
  5. Do těsta vsypte nasekanou čokoládu, ¼ čokolády dejte stranou na dozdobení.
  6. Předehřejte troubu na 170 °C.
  7. Plechy vyložte pečícím papírem a pomocí lžíce tvořte na plech zploštělé bochánky. 
  8. Před vložením do trouby ještě posypte těsto čokoládovými kousky.
  9. Pečte do zlatova cca 10 minut.
  10. Sušenky skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět