Batáty známé také jako sladké brambory, prapůvodci brambor, najdou využití i při pečení. Jejich sladká chuť a výrazná oranžová barva velmi prospívá těstu, a tak sušenky nemusíte tolik doslazovat a klidně uberte cukru. Čokoládové kousky z kvalitní čokolády se při pečení í nerozpustí, ale roztají až ve vašich ústech.
Co budu potřebovat
na těsto:
350 g hladké mouky
1 a ½ lžičky kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
2 lžičky dýňového koření
2 vejce
150 g třtinového cukru
80 g rozpuštěného másla
2 lžičky vanilkového cukru
100 g batátů
70 g hořké čokolády min. 70 %
Jak na to
- Batáty oloupejte a uvařte ve vodě doměkka. Batáty rozmixujte na pyré.
- Do mísy nasypte mouku, přidejte sodu, kypřící prášek a koření.
- Máslo s cukrem vyšlehejte, během šlehání přidejte vejce a batátové pyré.
- Sypkou směs vsypte do vyšlehané směsi a promíchejte vařečkou na hladké těsto.
- Do těsta vsypte nasekanou čokoládu, ¼ čokolády dejte stranou na dozdobení.
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Plechy vyložte pečícím papírem a pomocí lžíce tvořte na plech zploštělé bochánky.
- Před vložením do trouby ještě posypte těsto čokoládovými kousky.
- Pečte do zlatova cca 10 minut.
- Sušenky skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Žádné komentáře