V naší rodině se roláda se šlehačkou peče velmi často. Není náročná na čas a přitom velmi chutná. U nás mizí okamžitě a ještě se nestalo, že by kousek zůstal na další den. Ráda ji peču pro návštěvy, kdy mám na programu toho více stihnout a tahle blesková roláda je ideální na přípravu. V cukrárně jsem ochutnala podobnou roládu s kokosem a od té chvíle do šlehačky přidávám kokos, který máme moc rádi.
Co budu potřebovat
Na korpus
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Na náplň
- 250 ml smetany ke šlehání
- ztužovač šlehačky
- lžící moučkového cukru
- strouhaný kokos
Jak na to
Troubu si předehřeji na 170°C.
Nejprve si oddělím žloutky od bílků. Z bílků vyšlehám robotem pevný sníh. Snížím otáčky robotu na druhý stupeň a přidám žloutky, cukr, mouku, špetku prášku do pečiva a naposled kakao. Jak vše robot promíchá, těsto pěnové konzistence naleji na plech vyložený pečícím papírem. Použít pečící papír doporučuji, lepe se těsto roluje.
Korpus peču v předehřáté troubě asi 5 minut. Při doteku, by se povrch těsta neměl lepit.
Upečený korpus ještě horký sroluji s pečícím papírem a nechám, až do úplného vychladnutí srolovaný.
Strouhaný kokos v robotickém sekáčku na jemno rozsekám.
Smetanu ke šlehání se ztužovačem si vyšlehám do pevna. Kokos a cukr do šlehačky zamíchám.
Vychladlý korpus rozmotám a pečící papír oddělám. Korpus potřu kokosovou šlehačkou a zaroluji.
Roládu pocukruji a ozdobím šlehačkou. Dám vychladit do lednice.
Žádné komentáře