Rolády

Šlehačková roláda s kokosem

7.9.2016

V naší rodině se roláda se šlehačkou peče velmi často. Není náročná na čas a přitom velmi chutná. U nás mizí okamžitě a ještě se nestalo, že by kousek zůstal na další den. Ráda ji peču pro návštěvy, kdy mám na programu toho více stihnout a tahle blesková roláda je ideální na přípravu. V cukrárně jsem ochutnala podobnou roládu s kokosem a od té chvíle do šlehačky přidávám kokos, který máme moc rádi.

CN1A1382

Co budu potřebovat
Na korpus

  • 5 vajec
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Na náplň

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • lžící moučkového cukru
  • strouhaný kokos

Jak na to
Troubu si předehřeji na 170°C.
Nejprve si oddělím žloutky od bílků. Z bílků vyšlehám robotem pevný sníh. Snížím otáčky robotu na druhý stupeň a přidám žloutky, cukr, mouku, špetku prášku do pečiva a naposled kakao. Jak vše robot promíchá, těsto pěnové konzistence naleji na plech vyložený pečícím papírem. Použít pečící papír doporučuji, lepe se těsto roluje.
Korpus peču v předehřáté troubě asi 5 minut. Při doteku, by se povrch těsta neměl lepit.
Upečený korpus ještě horký sroluji s pečícím papírem a nechám, až do úplného vychladnutí srolovaný.
Strouhaný kokos v robotickém sekáčku na jemno rozsekám.
Smetanu ke šlehání se ztužovačem si vyšlehám do pevna. Kokos a cukr do šlehačky zamíchám.
Vychladlý korpus rozmotám a pečící papír oddělám. Korpus potřu kokosovou šlehačkou a zaroluji.
Roládu pocukruji a ozdobím šlehačkou. Dám vychladit do lednice.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

2 Komentáře

  • Reply Jana 9.7.2022 at 17:10

    Dobrý den. Jste moc šikovná.
    Chci se zeptat jestli se Vám roláda nesrazí, když ji ještě horkou srolujete i s papírem?
    Na 5 vajec jen 2 lžíce mouky, není to málo?
    Děkuji. Jana

    • Reply Žaneta Kleinová 1.8.2022 at 14:03

      Zdravím paní Jano a děkuji, při zamotání se roláda trochu zmenší, při chladnutí korpus je nižší, ale je stále nadýchaný a jemný. I tím, že se do těsta dává jen trochu mouky. Snad Vám roláda bude chutnat tak, jako nám 🙂 Žaneta

    Odpovědět