Rolády

Šlehačková roláda s kokosem

7.9.2016

V naší rodině se roláda se šlehačkou peče velmi často. Není náročná na čas a přitom velmi chutná. U nás mizí okamžitě a ještě se nestalo, že by kousek zůstal na další den. Ráda ji peču pro návštěvy, kdy mám na programu toho více stihnout a tahle blesková roláda je ideální na přípravu. V cukrárně jsem ochutnala podobnou roládu s kokosem a od té chvíle do šlehačky přidávám kokos, který máme moc rádi.

 

Co budu potřebovat
Na korpus

vejce5 vajec
cukr5 lžic moučkového cukru
mouka2 lžíce hladké mouky
kypřící prášekšpetka kypřícího prášku do pečiva
kakao2 lžíce kakaa

Na náplň

smetana250 ml smetany ke šlehání 40%
cukrlžící moučkového cukru
kokosstrouhaný kokos

 

Jak na to
Troubu si předehřeji na 170°C.
Nejprve si oddělím žloutky od bílků. Z bílků vyšlehám robotem pevný sníh. Snížím otáčky robotu na druhý stupeň a přidám žloutky, cukr, mouku, špetku prášku do pečiva a naposled kakao. Jak vše robot promíchá, těsto pěnové konzistence naleji na plech vyložený pečícím papírem. Použít pečící papír doporučuji, lepe se těsto roluje.
Korpus peču v předehřáté troubě asi 5 minut. Při doteku, by se povrch těsta neměl lepit.
Upečený korpus ještě horký sroluji s pečícím papírem a nechám, až do úplného vychladnutí srolovaný.
Strouhaný kokos v robotickém sekáčku na jemno rozsekám.
Smetanu ke šlehání si vyšlehám do pevna. Kokos a cukr do šlehačky zamíchám.
Vychladlý korpus rozmotám a pečící papír oddělám. Korpus potřu kokosovou šlehačkou a zaroluji.
Roládu pocukruji a ozdobím šlehačkou. Dám vychladit do lednice.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

2 Komentáře

  • Reply Jana 9.7.2022 at 17:10

    Dobrý den. Jste moc šikovná.
    Chci se zeptat jestli se Vám roláda nesrazí, když ji ještě horkou srolujete i s papírem?
    Na 5 vajec jen 2 lžíce mouky, není to málo?
    Děkuji. Jana

    • Reply Žaneta Kleinová 1.8.2022 at 14:03

      Zdravím paní Jano a děkuji, při zamotání se roláda trochu zmenší, při chladnutí korpus je nižší, ale je stále nadýchaný a jemný. I tím, že se do těsta dává jen trochu mouky. Snad Vám roláda bude chutnat tak, jako nám 🙂 Žaneta

    Odpovědět