Domácí jahodová zmrzlina s mátou

S příchodem letních horkých dnů nás vždy přepadne chuť na poctivou zmrzlinu, kterou si připravujeme z našeho ovoce. Jahody letos sklízím po kilech, a tak jahodová zmrzlina se přímo nabízela. 

Příprava domácí zmrzliny je tak snadná ! Nebudete potřebovat žádný rostlinný tuk a jiné příměsi, jak tomu je u mražených krémů, které se jen za zmrzlinu vydávají. Nepotřebujete ani zmrzlinovač, který se ani investicí možná nevyplatí. Bude vám stačit pouze všestranný sekáček, který umí zpracovat i led. Nejvíce se mi osvědčilo, před mražením jahody nakrájet, aby mixér vytvořit hladkou zmrzlinu za krátký čas. Celý výrobní proces zmrzliny závisí jen na mixéru (sekáčku) a vaší rychlosti. 

Moje oblíbená kombinace je jahody s mátou. Zmrzlina je ještě více svěží. Můžete, ale experimentovat a použít jiné druhy zahradního ovoce

Co budu potřebovat

  • 400 g čerstvých jahod
  • 2-3 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce smetany ke šlehání 40%
  • 5 lístků máty 
  • 1 lžičku balzamikového octa ( můžete vynechat)

Jak na to

  1. Čerstvé jahody nakrájím na kousky a dám je zamrazit. 
  2. Zmražené kousky jahod vložím do mixéru ( sekáčku, který zvládne led), přidám cukr, smetanu, mátu a balzamikový ocet. 
  3. Podle velikosti mixéru si rozdělím ingredience na půl, aby se za krátký čas všechny suroviny rozsekaly a rozmixovaly. 
  4. Směs mixuji po intervalech a během nich stěrkou zmrzlinu promíchám – od spodu nahoru, aby byla všude stejná konzistence zmrzliny.
  5. Až vznikne hladká a krémová zmrzlina, ihned ji podávám v kornoutech nebo misce. 
banner-pytliky-siroky-blog
banner-razitka-siroky-blog
banner-valecky-siroky-blog
previous arrow
next arrow

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *