Pokud se při pohledu na marshmallows necháváte unášet do vzpomínek na dětství, nebo je rádi kupujete pro děti, pak vás tento jednoduchý recept jistě nadchne. Marshmallows, ty měkké a nadýchané sladkosti, si totiž můžete připravit přímo doma a budete překvapeni, jak jsou úžasné. K vytvoření základu marshmallows potřebujete pouze čtyři základní ingredience, a pak už můžete začít experimentovat s chutí a vzhledem. Pěnový základ můžete ozdobit cukrovým zdobením, jedlými květy, oříšky nebo sušeným ovocem. Můžete do něj zamíchat i čerstvé ovoce nebo oříškové krémy pro ještě větší chuťové dobrodružství. Z hotového pěnového plátu se dají snadno vykrojit různé tvary pomocí vykrajovátek, které můžete poté ponořit do čokolády. Domácí marshmallows se skvěle hodí pro oslavy a můžete jimi potěšit jak děti, tak dospělé a uděláte z každé příležitosti nezapomenutelný zážitek. Pojďte si dopřát trochu sladké chuti na notě kreativního tvoření a užijte si radost z vlastnoručně vyrobených pochoutek.
Co budu potřebovat
240 ml vody
20 g čiré želatiny v prášku
300 g krupicového cukru
200 ml kukuřičného sirupu
¼ lžičky soli
mletou vanilku
na obalení :
120 g moučkového cukru
20 g kukuřičného škrobu
lentilky na posypání
Jak na to
- Do mísy robotu nasypu želatinu, zaleji 120 ml studené vody a nechám želatinu nabobtnat.
- V hrnci smíchám cukr, kukuřičný sirup, sůl a zbytek vody. Směs nechám zahřívat a míchám dokud se cukr nerozpustí a směs nepřijde k varu. Když má cukrový rozvar 110 °C , nebo když lžičku rozvaru vleji do studené vody a vznikne tvárná kulička, je rozvar připraven k použití.
- Želatinu začnu na mírné otáčky šlehat a pomalu vlévám rozvar. Následně otáčky zvýším na maximum a šlehám asi 5 minut, dokud nebude směs nadýchaná a bílá. Hmota musí z metly pomalu stékat.
- Formu o rozměrech 26 x 26 cm důkladně vymažu olejem a těsto do ní přendám, povrch uhladím.
- Povrch marshmallows posypu lentilky a nechám několik hodin zatuhnout min. 4 hodiny.
- Smíchám moučkový cukr se škrobem a povrch marshmallows posypu. Vyklopím z formy a druhou stranu také posypu. Nakrájím na čtverce, které ještě z boku popráším aby se kousky k sobě nelepily.
- Uchovávám ve vzduchotěsné nádobě.
Žádné komentáře