Nepečené dezerty Recepty

Domácí marshmallows

24.3.2024

Pokud se při pohledu na marshmallows necháváte unášet do vzpomínek na dětství, nebo je rádi kupujete pro děti, pak vás tento jednoduchý recept jistě nadchne. Marshmallows, ty měkké a nadýchané sladkosti, si totiž můžete připravit přímo doma a budete překvapeni, jak jsou úžasné. K vytvoření základu marshmallows potřebujete pouze čtyři základní ingredience, a pak už můžete začít experimentovat s chutí a vzhledem. Pěnový základ můžete ozdobit cukrovým zdobením, jedlými květy, oříšky nebo sušeným ovocem. Můžete do něj zamíchat i čerstvé ovoce nebo oříškové krémy pro ještě větší chuťové dobrodružství. Z hotového pěnového plátu se dají snadno vykrojit různé tvary pomocí vykrajovátek, které můžete poté ponořit do čokolády. Domácí marshmallows se skvěle hodí pro oslavy a můžete jimi potěšit jak děti, tak dospělé a uděláte z každé příležitosti nezapomenutelný zážitek. Pojďte si dopřát trochu sladké chuti na notě kreativního tvoření a užijte si radost z vlastnoručně vyrobených pochoutek.

 

Co budu potřebovat 
voda240 ml vody
želatina20 g čiré želatiny v prášku
cukr300 g krupicového cukru
kukuřičný sirup200 ml kukuřičného sirupu 
sůl¼ lžičky soli 
vanilkový luskmletou vanilku

na obalení :
cukr120 g moučkového cukru
kukuřičný škrob20 g kukuřičného škrobu

lentilkylentilky na posypání

Jak na to 

  1. Do mísy robotu nasypu želatinu, zaleji 120 ml studené vody a nechám želatinu nabobtnat. 
  2. V hrnci smíchám cukr, kukuřičný sirup, sůl a zbytek vody. Směs nechám zahřívat a míchám dokud se cukr nerozpustí a směs nepřijde k varu. Když má cukrový rozvar 110 °C , nebo když lžičku rozvaru vleji do studené vody a vznikne tvárná kulička, je rozvar připraven k použití. 
  3. Želatinu začnu na mírné otáčky šlehat a pomalu vlévám rozvar. Následně otáčky zvýším na maximum a šlehám asi 5 minut, dokud nebude směs nadýchaná a bílá. Hmota musí z metly pomalu stékat.
  4. Formu o rozměrech 26 x 26 cm důkladně vymažu olejem a těsto do ní přendám, povrch uhladím. 
  5. Povrch marshmallows posypu lentilky a nechám několik hodin zatuhnout min. 4 hodiny. 
  6. Smíchám moučkový cukr se škrobem a povrch marshmallows posypu. Vyklopím z formy a druhou stranu také posypu. Nakrájím na čtverce, které ještě z boku popráším aby se kousky k sobě nelepily.
  7. Uchovávám ve vzduchotěsné nádobě. 

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět