Muffiny a Cupcakes

Řepové cupcakes se skořicovým krémem 

24.11.2022

V pozdní podzimní době,kdy už toho na zahradě není mnoho nesmíme zapomínat na zeleninu, která má své dobré využití i při pečení. Červená řepa je toho příkladem. Dobře zvláční těsto, dodá mu nasládlou chuť a krásně barví do červena. Řepovým muffinům jsem následně dopřála smetanovo-sýrový krém s vůní skořice. K podzimnímu sychravému počasí Vám řepové cupcakes určitě přijdou k chuti.

Cu budu potřebovat
na těsto:
kakao50 g práškového kakaa
mouka170 g polohrubé mouky
kypřící prášek1 ½ lžičky kypřícího prášku
cukr200 g moučkového cukru
červená řepa250 g červené řepy
vejce3 vejce
olej150 ml slunečnicového oleje

na krém:
mascarpone250 g mascarpone
125 g lučiny
cukr2-3 lžíce moučkového cukru
skořice mletá1 lžička mleté skořicezobrazit na e-shopu

dále:
skořice mletámletá skořice na posypání

Jak na to 

  1. Červenou řepu předem uvařte do měkka, oloupejte a nastrouhejte najemno.
  2. Všechny suroviny mají pokojovou teplotu.
  3. Předehřejte troubu na 170 °C.
  1. Kakao, mouku, cukr a kypřící prášek v míse promíchejte.
  2. Do mísy robotu dejte vejce, olej a krátce vyšlehejte. Následně přidejte nastrouhanou řepu a znovu krátce šlehejte.
  3. Sypkou směs po částech přimýchávejte do mísy k řepě a vytvořte polotekuté těsto na muffiny.
  4. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do ¾ těstem. 
  5. Muffiny vložte do trouby a pečte cca 15 minut, nebo dokud nebudou mít střed pevný.
  6. Muffiny nechte pár minut na plechu a poté je dejte vychladnout na mřížku.
  7. Na krém dejte do mísy mascarpone, lučinu a cukr se skořicí. Vyšlehejte na hladký krém.
  8. Cukrářský sáček se zdobičkou naplňte krémem a ozdobte muffiny. 
  9. Před servírováním posypte krém skořicí. Cupcakes skladujte v lednici max 2 dny.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět