Kakaové rakvičky s krémem

Chtěla bych vám představit další recept na vánoční cukroví, které peče pravidelně moje babička a já ho mám moc ráda. Pro letošní rok jsem si vyžádala recept, abych mohla rakvičky si sama vyzkoušet upéct a podělit se s vámi o recept.
Rakvičky nejsou nijak složité na přípravu, jen je potřeba vlastnit formičky na rakvičky. Jestli je nemáte, můžete je i nahradit formičkami na medvědí tlapky, apod.
Rakvičky jsou doplněny bílkovo-máslovým krémem, nebo-li Swiss Meringue Buttercream. Tento krém na dortech není mým oblíbeným, ale na těchto rakvičkách ho mám ráda a skvěle se na rakvičky hodí.

cn1a2245

Co budu potřebovat
Na těsto

  • 70 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 30 g vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • 1 lžící vanilkového cukru
  • 2 lžíce kakaa

Na krém

  • 3 bílky
  • 50-100 g pískového cukru
  • 100 g másla

hořkou čokoládu na posypání

Jak na to
Změklé máslo, umleté vlašské ořechy a ostatní ingredience na těsto si smíchám v míse a vypracuji ručně v těsto, které se nelepí.
Troubu předehřeji na 170 °C.
Z těsta vyválím válečky o průměru 1-1,5 cm a rozkrájím na délku rakvičkových formiček. Do každé formičky dám váleček a prsty přitlačím do formičky, aby byla formička po krajích vyplněna testem jen do půlky výšky formičky. Z těsta mi vyšlo přibližně 20 ks rakviček.
Formičky s těstem poskládám na pečící plech a vložím do rozehřáté trouby. Peču asi 15-20 minut.
Než se mi rakvičky upečou připravím si krém. Nad parou šlehám bílky s cukrem( cukru dám podle toho, jak jsi mít krém sladký) do té doby, než vznikne pevný lesklý sníh. Do vychladlého sněhu zašlehám změklé máslo. Nejdříve se bude zdát krém sražený, ale šlehám dál, až se utvoří hladký krém.
Na vychladlé rakvičky zdobičkou nanáším krém a posypu nastrouhanou čokoládou.
Rakvičky dám do chladu, nebo lednice. Krém na rakvičkách vydrží v chladu i týden. Rakvičky si můžete upéct předem. V chladu vydrží několik týdnů a před podáváním je jen naplnit krémem.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *