Kynuté těsto Lívance, vafle a palačinky

Dýňové lívance 

19.10.2024

Kynuté dýňové lívance s dýňovým kořením jsou ideální podzimní dobrotou, která zahřeje nejen svou vůní, ale i chutí. Díky jemné struktuře těsta, které se krásně nafoukne a sladkému nádechu dýňového koření, jsou tyto lívance skvělou volbou pro víkendové snídaně. Dýně dodává lívancům nejen krásně oranžovou barvu, ale také jemnou chuť a vláčnost, zatímco směs skořice, muškátového oříšku,nového koření, zázvoru a hřebíčku jim dodává charakteristickou podzimní vůni. Připravte si tyto lívance, doplňte je oblíbenou marmeládou nebo povidlím a vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí!

Co budu potřebovat

mouka300 g mouky (½ polohrubé a ½ hladké)
cukr40 g moučkového cukru
sůlšpetka soli
mléko500 ml mléka
droždí15 g čerstvých kvasnic/ droždí
máslo50 g másla
vejce1 vejce 
směs koření½ lžičky dýňového kořenízobrazit na e-shopu 
dýně3 lžíce dýňového pyré

Jak na to 

  1. Do mísy nasypu mouky a do důlku z mouky naleji část vlažného mléka. Do mléka rozdobím droždí, přidám lžičku cukru a rozmíchám. Nechám vzejít 15 minut kvásek. 
  2. K vzejítému kvásku přidám sůl, vejce, zbytek mléka a cukru, rozpuštěné máslo a dýňové pyré s kořením. Vymíchám v hladké těsto a nechám 45 minut kynout. 
  3. Nakynuté těsto liji do lívanečníku vymazaného máslem a smažím pár minut z každé strany do zlatova. 
  4. Hotové lívance potřu ostružinovou marmeládou a podávám.

Příprava dýňového pyré

  1. Dýni Hokaido rozkrojím, vydlabu a nakrájím na menší kousky, které dám do pekáčku. 
  2. Pokapu olivovým olejem a peču v troubě na 180 °C cca 20 minut. 
  3. Vychladlou upečenou dýni rozmixuji na pyré.
  4. Zbývající pyré dám do uzavřené nádoby a skladuji v lednici, kde vydrží až 5 dnů.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Žádné komentáře

Odpovědět