Koláče

Křehké rybízové tartaletky

6.8.2022

Červený rybíz pro svojí jedinečnou kyselejší chuť si zaslouží být sám, uvnitř křehké tartaletky. Budete překvapeni s jakou křehkostí se do koláčku zakousnete. Efektivní mřížka udělá rázem neobyčejný moučník ke kávě či čaji.   

 

Co budu potřebovat

na těsto:
mouka150 g hladké mouky
máslo70 g studeného másla
máslo20 g vepřového sádla
cukr40 g moučkového cukru
sůl½ lžičky soli
voda2 lžíce studené vody

na náplň:
borůvky300 g červeného rybízu
kukuřičný škrob1,5 lžíce kukuřičného škrobu
cukr50 g krupicového cukru

Jak na to

  1.  Na vále do mouky přidejte na kousky nakrájené studené máslo, sádlo, sůl a cukr. Rychle ingredience ručně zpracujte na drobivé těsto. Dále přilejte studenou vodu a těsto zpracujte aby se spojilo a zároveň nelepilo. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte v lednici 30 minut chladit. 
  2. Rybíz očistěte a dejte do mísy spolu se škrobem a cukrem. Promíchejte a odložte stranou.
  3. .Předehřejte troubu na 180 °C horkovzduch.
  4. Těsto rozválejte na 0,5 cm silný plát a vykrojte kolečka o trochu většího průměru, než jsou formičky na tartaletky zobrazit na e-shopu
  5. Kolečka těsta vložte do formiček a dno s kraji trochu přitiskněte. 
  6. Formičku s těstem naplňte rybízovou náplní a znovu si zbylé těsto rozvalte, vykrojte kolečka velikosti tartaletek a rádýlkem na mřížku nebo nožem nařežte těsto. 
  7. Nařezanýma kolečkama zakryjte rybízovou náplň a kraje přitiskněte.
  8. Tartaletky na plechu( náplň může trochu vytéct) dejte péct do předehřáté trouby na cca 20-30 minut. Rybízová náplň při pečení začne bublat a povrch mřížky lehce tmavnout.
  9. Správně upečená tartaletka má zlatavou barvu těsta a jasně červenou barvu náplně, která mřížkou prosvítá. Tartaletky nechte vychladnout ve formičkách a poté je opatrně vyklopte.
  10. Před podáváním můžete pocukrovat.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

 

 

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět