Červený rybíz pro svojí jedinečnou kyselejší chuť si zaslouží být sám, uvnitř křehké tartaletky. Budete překvapeni s jakou křehkostí se do koláčku zakousnete. Efektivní mřížka udělá rázem neobyčejný moučník ke kávě či čaji.
Co budu potřebovat
na těsto:
150 g hladké mouky
70 g studeného másla
20 g vepřového sádla
40 g moučkového cukru
½ lžičky soli
2 lžíce studené vody
na náplň:
300 g červeného rybízu
1,5 lžíce kukuřičného škrobu
50 g krupicového cukru
Jak na to
- Na vále do mouky přidejte na kousky nakrájené studené máslo, sádlo, sůl a cukr. Rychle ingredience ručně zpracujte na drobivé těsto. Dále přilejte studenou vodu a těsto zpracujte aby se spojilo a zároveň nelepilo. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte v lednici 30 minut chladit.
- Rybíz očistěte a dejte do mísy spolu se škrobem a cukrem. Promíchejte a odložte stranou.
- .Předehřejte troubu na 180 °C horkovzduch.
- Těsto rozválejte na 0,5 cm silný plát a vykrojte kolečka o trochu většího průměru, než jsou formičky na tartaletky .
- Kolečka těsta vložte do formiček a dno s kraji trochu přitiskněte.
- Formičku s těstem naplňte rybízovou náplní a znovu si zbylé těsto rozvalte, vykrojte kolečka velikosti tartaletek a rádýlkem na mřížku nebo nožem nařežte těsto.
- Nařezanýma kolečkama zakryjte rybízovou náplň a kraje přitiskněte.
- Tartaletky na plechu( náplň může trochu vytéct) dejte péct do předehřáté trouby na cca 20-30 minut. Rybízová náplň při pečení začne bublat a povrch mřížky lehce tmavnout.
- Správně upečená tartaletka má zlatavou barvu těsta a jasně červenou barvu náplně, která mřížkou prosvítá. Tartaletky nechte vychladnout ve formičkách a poté je opatrně vyklopte.
- Před podáváním můžete pocukrovat.
Z našeho e-shopu:
Žádné komentáře