Koláče Listové těsto Peču podle vás

Zamilované dopisy

12.2.2023

Blíží se sv. Valentýn, a tak se s vámi chci podělit o jeden tématický recept. Tvarohové koláčky v podobě obálek se stanou skvělou valentýnskou snídaní i u vás doma. Budete potřebovat jen pár ingrediencí. Obálkové těsto je jednoduché na přípravu a budete  překvapeni výsledkem. Podobá se listovému těstu, jen není tak drobivé. Ale stejně jako listové těsto je tvořeno z tenkých lístků těsta. Tvarohová náplň s jahodovým džemem je pro mě ideální kombinace. Pokud obálky dobře zalepíte, tak tvarohová náplň s džemem zůstane uvnitř obálky a koláček bude krásný i na pohled.

Tvarohové dopisy řeknou více než pár slov.

Recept zaslala Monika Hodanová.

Co budu potřebovat

 na těsto:
máslo250 g studeného másla
tvaroh250 g měkkého tvarohu v alobalu
mouka250 g hladké mouky

 na náplň:
tvaroh250 g měkkého tvarohu v alobalu
cukr70 g cukr krupice
kukuřičný škrob1 lžíci kukuřičného škrobu
vanilkový extraktlžičku vanilkového extraktu
mascarpone80 g jahodového džemu

Jak na to

  1. Těsto si připravím den dopředu, nebo nechám v lednici několik hodin chladit. 
  2. Studené máslo nakrájím na menší kousky. Přidám mouku a tvaroh. 
  3. Vypracuji nelepivé těsto a dám ho odležet na několik hodin do lednice.
  4. Na náplň smíchám tvaroh, cukr, kukuřičný škrob a vanilkový extrakt.
  5. Tvarohovou náplň dám do cukrářského sáčku s kulatou zdobičkou.
  6. Z odleželého těsta vyválím na pomoučeném vále obdélník cca 60×38 cm.
  7. Radýlkemzobrazit na e-shopu nařežu těsto na čtverce velikosti 10×10 cm. Z odřezků těsta vykrojím malá srdíčka.
  8. Do středu každého čtverce nastříkám kolečko tvarohové náplně a do středu náplně dám džem.
  9. Protější rohy těsta potřu rozšlehaným vejcem.
  10. Spodní roh ohnu doprostřed na náplň a boční rohy složím jako obálky. Některé obálky nechám otevřené.
  11. Do středu obálky přilepím vykrojené srdíčko.
  12. Obálky přenesu na plech s pečícím papírem a potřu vejcem.
  13.  Plech s obálkama vložím do předehřáté trouby a peču na 180 °C cca 15 minut. 
  14. Když jsou obálky zlatavé, nechám je na plechu vychladnout. 
  15. Můžu servírovat i pocukrované. 

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět