Kakaové sušenky s krémem

Výroba sušenek, hlavně těch embosovaných, je teď u nás velmi oblíbená činnost. Upéct sušenky zvládnou hravě i děti. Moje děti mi ochotně při pečení pomáhají a dohadují se, kdo se ujme vykrajování, a kdo embosovaného válečku. Když jsme kakaové sušenky upekli a naplnili krémem, Zuzce hned připomněly známé sušenky Oreo, které vždy v obchodě strašně potřebuje. Marně jsem jim vysvětlovala, že nejlepší budou až následující den. Pár kousků sušenek se navlhnutí přece jen dočkalo a opravdu se vyplatí počkat. Při kousnutí, krém zůstane na svém místě a sušenka je díky krému měkká.

Jednoduchý krém z vyšlehaného mascarpone s přidáním vanilky, sušenkám moc svědčí. Pravou vanilku můžete nahradit i domácím vanilkovým cukrem nebo vanilkovým extraktem.

Co budu potřebovat

na těsto:

  • 150 g špaldové hladké mouky
  • 150 g rýžové hladké mouky
  • 180 g změklého másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 4 lžíce práškového kakaa
  • 1/2  lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

na krém:

  • 250 g mascarpone
  • vanilkový lusk
  • moučkový cukr dle chuti

Jak na to

Příprava těsta a pečení:

  1. Do mísy dám mouky, změklé máslo, rozmixovaný třtinový cukr na moučku, kakao, sůl a kypřící prášek.  Vypracuji ručně těsto, které se nelepí. Pokud se mi nechce těsto spojit, přidám ještě kousek másla.
  2. Z těsta vytvaruji zploštělý bochánek a zabalím do potravinové folie.
  3. V lednici nechám těsto 30 minut chladit.
  4. Po půl hodině těsto přendám na pomoučený vál a rozválím ho na tloušťku cca 0,5-1 cm.
  5. Rozválený plát těsta posypu moukou a následně použiji embosovaný váleček, kterým těsto jednou přejedu. Při válení embosovaný váleček tlačím do těsta, aby se lépe vzor na válečku otiskl.
  6. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojím z těsta sušenky, které pokladu na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Plechy s vykrojeným těstem dám na chvíli do lednice a předehřeji troubu na 180 °C horkovzduch.
  8. Plech vložím do rozehřáté trouby a sušenky peču 6-8 minut.
  9. Upečené sušenky nechám na plechu vychladnout a připravím si krém.

Příprava krému a plnění:

  1. Mascarpone dám do mísy na šlehání.
  2. Vanilkový lusk podél rozříznu a vanilková zrníčka na špičku nože přidám do marcarpone.
  3. Podle chutí přidám cukr a vše vyšlehám na pevný krém.
  4. Mascarponový krém dám do zdobícího sáčku s kulatou zdobičkou a krém stříkám na spodní stranu sušenky. Druhou sušenkou krém přiklopím.
  5. Stejným způsobem spojím všechny sušenky.
  6. Plněné sušenky dám do uzavřené krabičky a skladuji v lednici.
  7. Sušenky ideálně podávám následující den, kdy díky krému navlhnou a jsou měkké.

Při přípravě by se Vám mohlo hodit

Malé embosované válečky

Malé embosované válečky

e-shop
Velké embosované válečky

Velké embosované válečky

e-shop
Cukrářské sáčky

Cukrářské sáčky

e-shop
Vykrajovátka

Vykrajovátka

e-shop

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *