Upéct si doma pizzu je velice snadné. I když se jedná o kynuté těsto, z kterého mají mnozí respekt a raději nahradí droždí kypřícím práškem, příprava kynuté pizzy není složitá a určitě se vyplatí použít droždí. Od té doby, co bydlíme na venkově pizzu peču velmi často a děti rády pomáhají. Pečení pizzy se tak stalo pro nás zábavou a dětem chutná o to víc, když si ji připraví.
Tyto minipizzy jsem upekla na Halloweenskou výzvu, protože kombinace pizzy s dýní je trochu netradiční a dýně jsou i symbolem tohoto svátku. Pizzy jsou po upečení měkké a pokud je nesníte hned, druhý den je stačí chvíli ohřát a jsou zase měkké. Nejlepší jsou ale teplé z trouby. Na každé pizze je zeleninová směs, nejvíce však vyniká nasládlá chuť dýně. Tyto minipizzy jsou chutnou večeří nejen na dnešní Halloweenský den, ale můžete je povečeřet v jakýkoliv podzimní večer.
Recept zaslala Týnuš Ka.
Co budu potřebovat
na těsto:
- 2 lžíce mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžičku krupicového cukru
- 250 g hladké mouky
- 100 ml vlažné vody
- 2 lžíce oliv. oleje
- ½ lžičky soli
dále:
- olivový olej
- cherry rajčata
- dýni Hokaido
- Mozzarellu
- listový špenát
- petržel
- sůl
- bílý pepř
Jak na to
- Do vlažného mléka rozdobím droždí, přidám cukr a zamíchám. Nechám 15 minut vzejít kvásek.
- Ostatní suroviny na těsto dám do mísy a přidám k nim napěněný kvásek. Vypracuji v hladké nelepivé těsto, které nechám 30- 40 minut kynout.
- Dýni si nakrájím na tenké plátky, také rajčata a mozzarellu.
- Vykynuté těsto na vále rozválím a vykrojím z něj kolečka o průměru 10 cm.
- Kolečka přenese na plech s pečícím papírem a nechám je ještě 10 minut nakynout.
- Předehřeji troubu na 180 °C.
- Těsto potřu olejem a pokladu plátky dýní,rajčat, přidám špenát, mozzarellu, ozdobím petrželí, osolím, opepřím ( vynechala jsem)
- Pizzy dám péct do trouby na 15-20 minut.
- Po upečení je ihned servíruji.
Žádné komentáře