Pro mě je svařák, tak jako cukroví, symbolem Vánoc, kdy se provoní kuchyně, cítím z něj vánoční pohodu a klid. Tradičně jsem si vždy dávala svařák na vánočních trzích a k němu jedlé kaštany. Letos to vypadá, že svařák budeme pít jen v pohodlí domova. Na poslední chvíli jsem se tedy rozhodla zařadit mezi naše kořenící směsi i koření na přípravu svařáku. Dobré koření a kvalitní červené víno je celý úspěch tohoto voňavého nápoje.
Co budu potřebovat
150 ml vody
25 g koření na svařák
4 lžíce třtinového cukru
láhev červeného vína (0,75 l)
bio citronovou kůru
kousky pomeranče
Jak na to
- Do hrnce naleji 150 ml vody, přidám směs koření a cukr.
- Směs koření s vodou vařím pod pokličkou 5 minut.
- Přileji víno, přidám citronovou kůru a nechám svařit s kořením 10 minut.
- Pokud chci svařák více alkoholický, tak zkrátím dobu vaření na 3-5 minut.
- Víno scedím, naleji do šálků a přidám na kousky nakrájený pomeranč
- Svařák podávám horký.
Tip
Směs koření na svařené víno obsahuje cejlonskou skořici, cejlonský hřebíček a badyán. Pro snadnější přípravu jsme za vás připravili ideální směs koření na svařené víno, který je k dostání u nás na e-shopu. Pokud si budete míchat svoje koření na svařák, tak doporučuji použít vřetena pravé cejlonské skořice. Proč použít právě cejlonskou skořici se dočtete tady.
Z našeho e-shopu:
Žádné komentáře