Netradiční zákusky Rolády

Pavlova roláda s broskvovým krémem

17.8.2022

Jestli dáváte přednost lehkým zákuskům, pak sněhová roláda plněná smetanovým a broskvovým krémem bude přímo stvořená pro vás. Při pečení rolády, jsem se inspirovala dortem Pavlova, z které tato roláda vychází. Sladká na povrchu a kyselejší překvapení uvnitř v podobě broskvového krému. 

 

Co budu potřebovat

na korpus:
Vejce5 bílků
cukr250 g cukru
kukuřičný škrob2 lžíce kukuřičného škrobu
jablečný ocet1 lžíce jablečného octa
mandle50 g mandlí v plátcích
cukrmoučkový cukr na posypání

na broskvový krém:
Vejce4 žloutky
třtinový cukr70 g třtinového cukru
meruňky100 g broskví
máslo50 g másla
citrónlžíce citronové šťávy

na smetanový krém:
mascarpone150 g smetanového sýru ( Mascarpone, Philadalphia)
smetana200 ml smetany ke šlehání 40 %
cukrcukr dle chuti

na zdobení:
meruňkyplátky broskví
mátalístky máty

Jak na to

  1. Bílky vyšlehejte pomocí robotu s nástavcem šlehací metly na tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu při nízkých otáčkách přidávejte cukr a nechte dál 10 minut šlehat. Sníh je hladká a lesklý, bez zrníček cukru. Do sněhu zamíchejte ocet a škrob.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C. 
  3. Plech o rozměru 35 x 25 cm vyložte pečícím papírem a sníh rozprostřete na plech ve stejné tloušťce. Povrch posypte plátky mandlí a dejte péct do rozehřáté trouby na 10 minut. Po této době snižte teplotu v troubě na 130 °C a pečte dalších cca 20 minut. Povrch těsta po upečení je tvrdý. Ještě teplou roládu obraťte na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a nechte úplně vychladnout.
  4. Na krém broskve oloupejte a nakrájejte na menší kousky. V hrnci s trochou vody je vařte do změknutí. Žloutky s cukrem rozmíchejte a přilejte k broskvím. Když začne směs houstnout přidejte citronovou šťávu a máslo. Vymíchejte hladký krém.
  5. Smetanový sýr se smetanou vyšlehejte v tuhý krém. Přidejte cukr dle chuti, můžete zcela vynechat.
  6. Na sněhový plát rozetřete smetanový krém a 5 cm od širokého okraje naneste v pásu polovinu broskvového krému. Naplněný plát pomocí utěrky zaviňte a spoj nechte dole. Roládu dejte na hodinu do lednice. 
  7. Před servírováním zbytkem krému roládu ozdobte. Nakonec dozdobte plátky broskví a mátou.

 

test ikonyTip

Když necháte roládu odležet v lednici pár hodin, bude se vám lépe krájet.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

2 Komentáře

  • Reply Dagmar 14.9.2022 at 12:58

    Děkuji za inspiraci, sněhová roláda boží 👏 vyzkoušená 👍nechcete vydat knihu s recepty ? ať se vám daří ♥️

    • Reply Žaneta Kleinová 22.9.2022 at 13:14

      Zdravím a děkuji, tento recept právě vyšel v kuchařce r.2019 🙂

    Odpovědět