V pozdní podzimní době,kdy už toho na zahradě není mnoho nesmíme zapomínat na zeleninu, která má své dobré využití i při pečení. Červená řepa je toho příkladem. Dobře zvláční těsto, dodá mu nasládlou chuť a krásně barví do červena. Řepovým muffinům jsem následně dopřála smetanovo-sýrový krém s vůní skořice. K podzimnímu sychravému počasí Vám řepové cupcakes určitě přijdou k chuti.
Cu budu potřebovat
na těsto:
50 g práškového kakaa
170 g polohrubé mouky
1 ½ lžičky kypřícího prášku
200 g moučkového cukru
250 g červené řepy
3 vejce
150 ml slunečnicového oleje
na krém:
250 g mascarpone
125 g lučiny
2-3 lžíce moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
dále:
mletá skořice na posypání
Jak na to
- Červenou řepu předem uvařte do měkka, oloupejte a nastrouhejte najemno.
- Všechny suroviny mají pokojovou teplotu.
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Kakao, mouku, cukr a kypřící prášek v míse promíchejte.
- Do mísy robotu dejte vejce, olej a krátce vyšlehejte. Následně přidejte nastrouhanou řepu a znovu krátce šlehejte.
- Sypkou směs po částech přimýchávejte do mísy k řepě a vytvořte polotekuté těsto na muffiny.
- Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do ¾ těstem.
- Muffiny vložte do trouby a pečte cca 15 minut, nebo dokud nebudou mít střed pevný.
- Muffiny nechte pár minut na plechu a poté je dejte vychladnout na mřížku.
- Na krém dejte do mísy mascarpone, lučinu a cukr se skořicí. Vyšlehejte na hladký krém.
- Cukrářský sáček se zdobičkou naplňte krémem a ozdobte muffiny.
- Před servírováním posypte krém skořicí. Cupcakes skladujte v lednici max 2 dny.
Z našeho e-shopu:
Žádné komentáře