Sušenky

Halloweenské kakaové sušenky

23.10.2018

Když jsem testovala různá těsta na sušenky, která by byla vhodná pro embosování válečkem, moc mi zachutnaly kakaové sušenky. Nakonec se ukázalo, že na těchto sušenkách tolik nevynikne embosovaný vzor, a tak jsem se rozhodla udělat na ně Halloweenský recept a ozdobit je trochu jinak. Můžete je samozřejmě péct po celý rok, protože se báječně hodí na stůl k čaji, nebo kávě. Sušenky jsou upečené rychle a navíc dlouho vydrží – můžete je mít v zásobě pro nečekané hosty.

Co budu potřebovat

na těsto:

  • 200 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 390 g hladké pšeničné mouky
  • 30 g práškového kakaa

na ozdobení:

  • 1 bílek
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 lžička Solamylu
  • pár kapek citronové šťávy
  • trochu horké vody podle potřeby
  • potravinářské barvy

Jak na to

  1. Všechny ingredience na těsto dám do mísy a ručně z nich vypracuji hladké nelepivé těsto, které zabalím do potravinové folie a dám do lednice na 30 minut.
  2. Předehřeji si troubu na 180 °C horkovzduch.
  3. Na pomoučeném vále těsto rozválím na půl centimetru silné a vykrajuji z něj sušenky pomocí Halloweenských vykrajovátek.
  4. Vykrojené tvary přendám na plech s pečícím papírem a vložím plech do předehřáté trouby.
  5. Sušenky peču cca 7 minut, správně upečený by měly být při dotyku polotvrdé.
  6. Upečené sušenky nechám úplně vychladnout.

Na ozdobení si nachystám bílkovou polevu.

  1. Cukr si proseju přes jemné sítko do misky.
  2. K cukru přidám bílek, citronovou šťávu, Solamyl a lžičku horké vody. Vše třu vidličkou v misce cca 10 minut, až mi vznikne nadýchaná hladká poleva, která pomalu z vidličky stéká. Podle požadované konzistence polevy přidávám horkou vodu. Na vyplnění větší zdobící plochy přidám více vody.
  3. Bílkovou polevu si rozdělím do misek a potravinářskými barvami ji obarvím podle potřeby.
  4. Polevu dám do zdobícího sáčku s tenkou špičkou a sušenky ozdobím. Na kontury sušenek zvolím hustější polevu a na vyplnění plochy řidší polevu.
  5. Polevu nechám na sušenkách zaschnout a poté sušenky skladuji v uzavřené nádobě.

Z našeho e-shopu:

velikonocni-formy
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

4 Komentáře

  • Reply V3ronika♥ 23.10.2018 at 16:32

    Ty vypadají skvěle 🙂 šikula

    • Reply Žaneta 23.10.2018 at 16:58

      Děkuji 🙂

  • Reply Sára 28.10.2020 at 12:02

    Vypadají krásně určitě vyzkouším. Chtěla jsem se zeptat kolik z toho přibližně vzniklo sušenek?

    • Reply Žaneta 29.10.2020 at 10:32

      Děkuji, určitě vyzkoušejte- chuťově jsou moc dobré. Přesně si to nepamatuju, ale tak 30 kousků. Pěkné pečení, Žaneta

    Odpovědět