Jestli dáváte přednost lehkým zákuskům, pak sněhová roláda plněná smetanovým a broskvovým krémem bude přímo stvořená pro vás. Při pečení rolády, jsem se inspirovala dortem Pavlova, z které tato roláda vychází. Sladká na povrchu a kyselejší překvapení uvnitř v podobě broskvového krému.
Co budu potřebovat
na korpus:
5 bílků
250 g cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce jablečného octa
50 g mandlí v plátcích
moučkový cukr na posypání
na broskvový krém:
4 žloutky
70 g třtinového cukru
100 g broskví
50 g másla
lžíce citronové šťávy
na smetanový krém:
150 g smetanového sýru ( Mascarpone, Philadalphia)
200 ml smetany ke šlehání 40 %
cukr dle chuti
na zdobení:
plátky broskví
lístky máty
Jak na to
- Bílky vyšlehejte pomocí robotu s nástavcem šlehací metly na tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu při nízkých otáčkách přidávejte cukr a nechte dál 10 minut šlehat. Sníh je hladká a lesklý, bez zrníček cukru. Do sněhu zamíchejte ocet a škrob.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Plech o rozměru 35 x 25 cm vyložte pečícím papírem a sníh rozprostřete na plech ve stejné tloušťce. Povrch posypte plátky mandlí a dejte péct do rozehřáté trouby na 10 minut. Po této době snižte teplotu v troubě na 130 °C a pečte dalších cca 20 minut. Povrch těsta po upečení je tvrdý. Ještě teplou roládu obraťte na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a nechte úplně vychladnout.
- Na krém broskve oloupejte a nakrájejte na menší kousky. V hrnci s trochou vody je vařte do změknutí. Žloutky s cukrem rozmíchejte a přilejte k broskvím. Když začne směs houstnout přidejte citronovou šťávu a máslo. Vymíchejte hladký krém.
- Smetanový sýr se smetanou vyšlehejte v tuhý krém. Přidejte cukr dle chuti, můžete zcela vynechat.
- Na sněhový plát rozetřete smetanový krém a 5 cm od širokého okraje naneste v pásu polovinu broskvového krému. Naplněný plát pomocí utěrky zaviňte a spoj nechte dole. Roládu dejte na hodinu do lednice.
- Před servírováním zbytkem krému roládu ozdobte. Nakonec dozdobte plátky broskví a mátou.
Tip
2 Komentáře
Děkuji za inspiraci, sněhová roláda boží 👏 vyzkoušená 👍nechcete vydat knihu s recepty ? ať se vám daří ♥️
Zdravím a děkuji, tento recept právě vyšel v kuchařce r.2019 🙂