Netradiční zákusky

Semifreda Černý les 

9.2.2022

Brzy tu máme svátek sv. Valentýna, a tak jsem pro vás připravila tématický zákusek, kterému neodolá snad žádná drahá polovička. Mezi můj nejoblíbenější dort patří Black Forest, který už na blogu má své místo pod názvem Schwarzwaldský višňový dortPouhé tři ingredience, které dělají dort lahodným – kvalitní hořkou čokoládu, višně a šlehačku najdete i v těchto semifredách. 

Čokoládový korpus si zamilujete ještě před plněním. Sám o sobě je extra čokoládový, vláčný a může vám připomínat Brownies. Další vrstva višňové pěny dodává dortíku lehkost a sladko-kyselou chuť. Dortík nakonec zdobí šlehačka s čokoládovými střepy a marcipánovými srdíčky. Oslavte lásku těmito roztomilými a lahodnými dortíky z Černého lesa.

Co budu potřebovat 

Na čokoládový korpus: 
čokoláda200 g hořké čokolády min. 60 %zobrazit na e-shopu
máslo200 g másla
mléko250 ml mléka 
mouka150 g hladké pšeničné mouky
kakao40 g kakaa zobrazit na e-shopu
kypřící prášek1 lžičku kypřícího prášku do pečiva 
jedlá soda1 lžičku jedlé sody
vejce3 vejce 
cukr170 g moučkového cukru

Na višňovou pěnu:
mascarpone180 g zavařených višní
cukr40 g moučkového cukru
želatina2 plátky želatiny / 5 g práškové želatiny
smetana120 ml smetany ke šlehání 

Na dozdobení:
čokoláda50 g hořké čokolády 
smetana150 ml smetany ke šlehání 40 %
čokoláda50 g hořké čokolády na střepy

Jak na to

Příprava korpusu:

  1. Všechny ingredience mají pokojovou teplotu.
  2. Předehřeji troubu na 160 °C.
  3. Pecky nebo nalámanou čokoládu vložím do hrnce, přidám máslo, mléko a nechám zahřívat na mírném plameni do rozpuštění.
  4. Do mouky zamíchám kakao, kypřící prášek a sodu.
  5. Vejce rozšlehám s moučkovým cukrem.
  6. Čokoládovou směs pomalu za stálého šlehání vleji do vaječné směsi, a když je směs lesklá a hladká postupně do ní zamíchám sypkou směs.
  7. Plech vyložím pečícím papírem a směs do něj naleju a povrch uhladím.
  8. Korpus peču 10 minut, nebo dokud není suchá špejle.
  9. Upečený korpus nechám vychladnout.
  10. Když je korpus vychladlý, formičkou na semifreda zobrazit na e-shopuvykrojím z korpusu podklad pro pěnu (korpus nechám ve formičce)

Příprava pěny:

  1. Plátky želatiny namočím na 10 minut do studené vody dle návodu.
  2. Višně bez šťávy rozmixuji, přepasíruji a dám do rendlíku vařit. 
  3. Jamile je višňové pyré horké (nesmí vařit), nabobtnalou želatinu vymačkám a nechám ji za stálého míchání rozpustit v pyré. 
  4. Višňové pyré nechám trochu vychladnout a mezitím vyšlehám smetanu v tuhou šlehačku, kterou do pyré zamíchám.
  5. Višňovou pěnu pomocí lžičky nanesu na korpus ve formičce, aby pěna byla 1 cm pod okraj.
  6. Semifreda naplněná korpusem a pěnou dám chladit do lednice na min. 1 hodinu.

Dokončení:

  1. Když je pěna částečně ztuhlá, tak si rozpustím 50 g čokolády s trochou smetany. 
  2. Cukrářský sáček naplním horkou čokoládou a v tenké vrstvě nanesu čokoládu na pěnu.
  3. Semifreda dám zpět do lednice.
  4. Po ztuhnutí čokolády semifreda ozdobím šlehačkou, čokoládovými střepy a marcipánovými srdíčky.  

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět