Cukroví

Polomáčené linecké rohlíčky

20.11.2018

Linecké a převážně polomáčené rohlíčky, patří k mému oblíbenému cukroví, už od dětství. Jsou ze třeného lineckého těsta, které je řidší a tak se snadno stříká na plech. Následně se rohlíčky slepí marmeládou a máčí v čokoládě. Speciálně tyto rohlíčky milují i naše děti, takže když jsem natrefila v cukrárně nebo pekárně na linecké rohlíčky musela jsem je vzít domů i pro děti.

Když jsem viděla v naší skupince o sladkém pečení příspěvek na linecké rohlíčky, musela jsem je vyzkoušet. Děti se na ně vrhli, že jsem měla co dělat, aby zbylo i na focení. Zuzka pak pronesla, že moje rohlíčky jsou lepší než kupované a to mě moc potěšilo.

Co budu potřebovat

na těsto:

  • 240 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžíci vanilkového cukru

na slepení:

  • kyselejší marmeládu ( rybízová, zahradní směs)

na polevu:

  • 100 g hořké čokolády
  • kousek másla ( na mléčnou polevu trochu smetany)

Jak na to

  1. Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce dám do mísy a pomocí robotu a třecí metly třu těsto 10 minut.
  2. Když je směs hladká a světlá přidám postupně mouku a dál nechám těsto třít.
  3. Troubu předehřeji na 170 °C horkovzduch.
  4. Dva plechy vyložím pečícím papírem.
  5. Do cukrářského sáčku se zdobící placatou špičkou si dám trochu těsta a na plech stříkám rohlíčky tak, že zdobícím sáčkem maluji vlnky. Rohlíčky jsou dlouhé cca 5 cm.
  6. Když mám rohlíčky po celém plechu, vložím plech do rozehřáté trouby a peču kolem 7-8 minut. Jak okraje rohlíčků zezlátnou, plech vyměním za další a upečené rohlíčky nechám vychladnout.
  7. Vychladlé rohlíčky vždy dva slepím marmeládou k sobě.
  8. Čokoládu s kouskem másla nebo smetany v kastrolku rozpustím a ihned slepené rohlíčky do čokolády z půlky namočím. Rohlíčky pokládám na mřížku, aby přebytečná čokoláda mohla stéci.
  9. Rohlíčky skladuji v chladu a nejlepší jsou odleželé.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět