Lahodné sušenky se smetanovým sýrem jsou křehké a máslové chuti s nasládlým tónem mého oblíbeného sýru Mascarpone. Při výrobě sušenek se vám s těstem bude krásně pracovat, protože je hebké a dobře tvárné. Je tedy ideální k pečení embosovaných sušenek, které ohromí všechny svým vzhledem.
Razítko pro vzor sušenek můžete zvolit podle příležitosti, na kterou sušenky budete péct. Práce s embosovaným razítkem je velmi snadná, a tak můžete do zdobení zapojit i děti. Uvidíte, že se po sušenkách jen zapráší.
Jako náplň do sušenek jsem zvolila osvědčený citronový krém, nebo-li lemon curd, který je rychlý na přípravu a s ním jsou sušenky více svěží, plné citrusové chuti.
Co budu potřebovat
Na těsto:
115 g másla
65 g smetanového sýru Mascarpone
80 g moučkového cukru
1 žloutek
200 g hladké mouky
lžičku vanilkového extraktu
½ lžičky soli
Na citronový krém:
4 žloutky
70 g krupicového cukru
1 citron
50 g másla
Jak na to
Příprava těsta:
- Trochu povolené máslo nakrájené na kostky, dám do mísy robotu spolu s cukrem, sýrem, žloutkem a extraktem.
- Pomocí třecí metly vymíchám těsto a za stálého míchání přidám mouku se solí.
- Jakmile mi vznikne hladké těsto, které je jako na linecké- vláčné a soudržné, na vále z něj udělám bochánek a zabalím do potravinové folie.
- Těsto nechám v lednici 30 minut chladit. Mezitím si připravím citronový krém.
- Předehřeji troubu na 190 °C.
- Odleželé těsto rozválím na pomoučeném vále, aby bylo silné cca 0,5 cm.
- Celý plát těsta popráším moukou a razítkem na sušenky
Žádné komentáře