Sušenky

Marcipánové sušenky

22.2.2020

Jaro tu bude co nevidět, a tak jsem se pustila do pečení sušenek s jarním motivem květů a motýlů. Křehké sušenky s chutí marcipánu, jsou dalším skvělým receptem, kde jsem využila embosovaný váleček. Vzor na sušenkách krásně vynikl a sušenky se staly krásnými i na oko. Marcipán sušenky rozvoněl a příjemně osladil. Cukru jsem do těsta nakonec přidala jen malé množství a úplně to stačilo.  

Když se sušenky z trouby rozvoněly, tak to byla dobrá známka upečení. Po okrajích zlatavé a uprostřed světlejšího odstínu. Marcipánové sušenky zachutnají hlavně dětem a ne jen pro jejich jedinečný vzhled, ale také marcipán, který milují. Možná jim sušenky připomenou známé piškoty. Vytvořte s dětmi, nebo pro děti, křupavé a originální sušenky k čaji.

Co budu potřebovat

máslo90 g změklého másla
cukr45 g moučkového cukru
Vejce2 žloutky
marcipán100 g marcipánu
mouka160 g hladké mouky
kukuřičný škrob20 g kukuřičného škrobu
vanilkový luskvanilkový lusk zobrazit na e-shopu

Jak na to

  1. Máslo, cukr a žloutky dám do mísy robotu a pomocí třecí metly nechám vše šlehat pár minut.
  2. Marcipán nakrájím na kousky a přidám je k utřeným ingrediencím.
  3. Vanilku rozříznu a zrníčka na špičku nože přidám do těsta a stále nechám těsto šlehat.
  4. Do světlé pěny přidám mouku se škrobem a vypracuji v robotu hladké vláčné těsto.
  5.  Vypracované těsto vytvaruji do koule a zabalím do potravinářské folie. 
  6. Těsto nechám v lednici 30 minut odležet.
  7. Odleželé těsto rozválím na pomoučeném vále na tloušťku min. 0,5 cm. 
  8. Těsto pomoučním a pomocí embosovaného válečku zobrazit na e-shopu otisknu do těsta požadovaný vzor.
  9. Kulatým vykrajovátkem zobrazit na e-shopu vykrojím z těsta sušenky a přenesu je v dostatečném rozestupu na plech s pečícím papírem. 
  10. Předehřeji troubu na 190 °C a plech se sušenkami dám mezitím na 15 minut do lednice, aby vzor zůstal i po upečení výrazný.
  11. Do rozehřáté trouby vložím plech a sušenky peču cca 5 minut. Jak po okrajích sušenky zezlátnou, plech vyndám a sušenky nechám na plechu tzv. dojít. 
  12. Po vychladnutí sušenky podávám, nebo uložím do vzduchotěsné nádoby, ve které vydrží pár týdnů.

Z našeho e-shopu:

velikonocni-formy
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět