Buchty a řezy

Kefírové čoko-višeň řezy

30.10.2023

Kefírovou buchtu jsem milovala už v dětství. Pravidelně ji pekla babička s kousky ořechů a vždy byla tak neskutečně vláčná. Před pár lety jsem zdědila její recept a nyní je čas tento poklad znovu obnovit. Kefírovou buchtu jsem obohatila o višňovou marmeládu, protože kombinace višní a čokolády je u nás velmi oblíbená. Abych udělala z obyčejných řezů něco zvláštního, přidala jsem trochu strašidelného nádechu, který se skvěle hodí k Halloween. Bez ohledu na to, zda budete tyto čoko-višňové řezy péct pro Halloween nebo během roku, určitě oceníte jejich snadnou přípravu pro nečekanou návštěvu, nebo jako sladkou pochoutku k vaší oblíbené kávě či čaji.

Co budu potřebovat

na těsto:
mouka2 a půl hrnku polohrubé mouky 
cukr¾ hrnku cukru
jedlá soda1 lžíci jedlé sody
kakao2 lžíce kakaa
mléko300-350 ml kefíru
olej¾ hrnku slunečnicového oleje 
mascarpone4 lžíce višňové marmelády 

na polevu:
čokoláda200 g čokolády 40 %
smetana100 g smetany ke šlehání 
Vejce1 bílek
cukr130 g moučkového cukru 
citrónpár kapek citronové šťávy

Jak na to

příprava těsta:

  1. Předehřeji troubu na 170 °C.
  2. V míse smíchám mouku, sodu, kakao, cukr.
  3. Přileji kefír, olej a višňovou marmeládu.
  4. Vše důkladně promíchám, dokud nezískám hladké lité těsto. 
  5. Těsto naliji na plech s pečícím papírem, vyhladím a nechám péct 30 minut. 
  6. Po upečení nechám buchtu vychladnout a nakrájím na řezy. 

příprava polevy:

  1. Do mísy nalámu čokoládu a zaliju ji horkou smetanou. 
  2. Počkám několik minut a poté míchám, dokud nezískám hladkou čokoládovou směs.
  3. Řezy poleji čokoládovou polevou.
  4. V misce smíchám bílek, moučkový cukr a několik kapek citronové šťávy, dokud nezískám hustou polevu.
  5. Nakonec řezy ozdobím bílkovou polevou. 

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět