Koláče

Tvarohový drobivý koláč se švestkami

14.8.2022

Jestli jste příznivci tvarohu v koláčích, pak si jistě tento koláč oblíbíte. Náplň z mascarpone a tvarohu s vrstvou švestek na povrchu dává celému koláči jemně nakyslou chuť. Skořápka křehkého těsta na povrchu koláče, vytváří drobivý efekt s prosvítáním vínových švestek. Ideální koláč na konec léta.

 

Co budu potřebovat

na těsto:
mouka170 g hladké mouky
bramborový škrob30 g bramborového škrobu
máslo130 g změklého másla
cukr80 g moučkového cukru
vanilkový extrakt1 lžíce vanilkového extraktu

na náplň:
tvaroh250 g měkkého tvarohu
mascarpone250 g mascarpone
vejce2 vejce
mouka2 lžíce hladké mouky
cukr80 g moučkového cukru
vanilkový extrakt1 lžička vanilkového extraktu
povidla300 g švestek
bramborový škroblžička bramborového škrobu

cukrmoučkový cukr na posypání

Jak na to

  1. Ingredience na těsto zpracujte na vále v hladké nelepivé těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 30 minut odležet.
  2. Formu na dort v průměru 20 cm vyložte celou pečícím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Odleželé těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu polovinu rozválejte na pomoučeném vále, aby se těsto lépe vtlačilo do formy. Dotvarujte těsto ve formě a vtlačte 2 cm okraje. Korpus pečte 15 minut.
  4. Během pečení si připravte náplň do koláče. Do mísy dejte tvaroh, mascarpone, vejce, mouku, cukr, vanilkový extrakt a promíchejte. Krátce, aby se ingredience spojily a vytvořily hladký krém. 
  5. Do druhé mísy dejte vypeckované švestky, přidejte škrob a zamíchejte.
  6. Na předpečený korpus nalejte připravenou náplň a na ni naskládejte švestky a na švestky rozdrobte zbylé těsto. Znovu koláč pečte v troubě 40 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý.
  7. Upečený koláč nechte ve formě vychladnout. Před servírováním koláč můžete dát na chvíli do lednice, aby se lépe krájel. V teplé dny doporučuji koláč skladovat v lednici.

Z našeho e-shopu:

koreni-na-cajove-susenky
vykrajovatka
koreni
razitka
pytliky
brcka
valecky
previous arrow
next arrow
Přejít na e-shop

Mohlo by vás také zajímat

Žádné komentáře

Odpovědět