Jestli jste příznivci tvarohu v koláčích, pak si jistě tento koláč oblíbíte. Náplň z mascarpone a tvarohu s vrstvou švestek na povrchu dává celému koláči jemně nakyslou chuť. Skořápka křehkého těsta na povrchu koláče, vytváří drobivý efekt s prosvítáním vínových švestek. Ideální koláč na konec léta.
Co budu potřebovat
na těsto:
170 g hladké mouky
30 g bramborového škrobu
130 g změklého másla
80 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
na náplň:
250 g měkkého tvarohu
250 g mascarpone
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
300 g švestek
lžička bramborového škrobu
moučkový cukr na posypání
Jak na to
- Ingredience na těsto zpracujte na vále v hladké nelepivé těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 30 minut odležet.
- Formu na dort v průměru 20 cm vyložte celou pečícím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C.
- Odleželé těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu polovinu rozválejte na pomoučeném vále, aby se těsto lépe vtlačilo do formy. Dotvarujte těsto ve formě a vtlačte 2 cm okraje. Korpus pečte 15 minut.
- Během pečení si připravte náplň do koláče. Do mísy dejte tvaroh, mascarpone, vejce, mouku, cukr, vanilkový extrakt a promíchejte. Krátce, aby se ingredience spojily a vytvořily hladký krém.
- Do druhé mísy dejte vypeckované švestky, přidejte škrob a zamíchejte.
- Na předpečený korpus nalejte připravenou náplň a na ni naskládejte švestky a na švestky rozdrobte zbylé těsto. Znovu koláč pečte v troubě 40 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý.
- Upečený koláč nechte ve formě vychladnout. Před servírováním koláč můžete dát na chvíli do lednice, aby se lépe krájel. V teplé dny doporučuji koláč skladovat v lednici.
Žádné komentáře